Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik Fotoğraf Yarışması

Fotoğraf Yarışması Başvuru Linki

FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞVURU KURALLARI

Yarışmanın Adı: Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik Fotoğraf Yarışması

Yarışmanın Amacı: Profesyonel hayata hazırlanan hemşirelik öğrencilerinin gözünden “Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik”i fotoğraf ile anlatmak.

Yarışmanın Konusu: Hemşirelik öğrencilerinin gözündenCumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik”

Yarışma Kategorisi: Yarışmaya renkli ya da siyah beyaz fotoğraflar kabul edilecektir. Fotoğraflar tek kategoride değerlendirilecektir. Değerlendirme online  ortamda yapılacaktır.

Yarışmaya Katılım Şartları

• Kongreye kayıt yaptıranlar katılabilir.
  • Yarışmaya son başvuru tarihi 2 Mayıs‘tır.
  • Her katılımcı en fazla 2 eser ile yarışmaya katılabilir.
  • Fotoğraflar 300 DPİ çözünürlükte ve JPG/JPEG formatında kayıtlı olarak gönderilmelidir.
  • Fotoğraflar renkli ya da siyah-beyaz olabilir.
  • Daha önce ödül almış eserler yarışmaya katılamaz.
  • Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb bilgiler bulunmamalıdır.
  • Fotoğrafın özünü değiştiren uygulamalar/ kolaj kabul edilmeyecektir.
  • Katılımcılar, fotoğrafın çekildiği yeri, tarihi ve saati yazmak zorundadır.
  • Gönderilecek eserler, T.C. yasalarına, genel ahlak ve hemşirelik etik kurallarına aykırı olmamalıdır.
  • Eserler Jüri tarafından değerlendirilecek olup, yarışmayı kazanan ilk üç fotoğraf belirlenecektir.
  • Yarışmaya gönderilen fotoğraflar, tanıtım amaçlı olarak eser sahibinin ismini kullanarak, görsel ve basılı medya alanlarında kullanabilecektir.
  • Katılımcı yarışmaya gönderdiği yapıtların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın internette ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Fotoğraflarda bulunan canlı ya da cansız obje ile ilgili her türlü telif, izin vb taleplere ilişkin sorumluluk fotoğrafı çeken ve/veya fotoğrafı yarışmaya gönderene aittir. Eser gönderenler bu konuda (eserde yer alan/alabilecek kişi, araç, mekan, eser, kavram vb konularda) gereken izinlerin kendileri tarafından alınmış olduğunu, doğabilecek ihtilaflarda tüm sorumluluğun kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmektedirler.

Değerlendirme Kriterleri:

• Teknik, estetik, yaratıcılık ve kompozisyon gibi temel fotoğraf kriterleri
  • Eserin, “Cumhuriyetin 100. Yılında Hemşirelik” temasına uygun bir içeriğe sahip olması ve en iyi şekilde yansıtması
  • Hemşirelik mesleği ile örtüşen bir bakış açısına sahip olması
  • Eserin özgün olması